DSpace Eлектронний репозиторій Сумського НАУ
 

Sumy National Agrarian University >
Наукові праці >
Науковий журнал "Вісник СНАУ" >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/641

Назва: Ветеринарно-санітарна оцінка якості свинини при ехінококозі
Інші назви: Ветеринарно-санитарная оценка качества свинины при эхинококкозе
Автори: Коваль, І. В.
Коваль, И. В.
Koval, I. V.
Ключові слова: м’ясо
безпека харчових продуктів
інвазія
мясо
безопасность пищевых продуктов
инвазия
Дата публікації: 2012
Видавець: Сумський національний аграрний ун-т
Бібліографічний опис: Коваль І. В. Ветеринарно-санітарна оцінка якості свинини при ехінококозі [Електронний ресурс] / І. В. Коваль // Вісник Сумського національного аграрного ун-ту : науковий журнал. – Сер. «Ветеринарна медицина» / Сумський НАУ. – Суми, 2012. – Вип. 7(31). – С. 75-78.
Короткий огляд (реферат): У статті наведено оцінку якості та безпеки м’яса свинини при ехінококозі. Органолептичні показники, а саме зовнішній вигляд, колір, запах, консистенція. Хімічний склад м’яса від здорових та інвазованих свиней, зокрема визначено: вміст вологи, сухих речовин, золи, протеїну, жиру, вміст глікогену, триптофану, оксипроліну та білково – якісний показник. А також наведена обґрунтована ветеринарно-санітарна оцінка м’яса свиней при ехінококозі. Згідно з фізико-хімічними показниками можна вважати, що м’ясо, отримане від тварин з низьким ступенем ехінококозної інвазії, відповідає показникам якісного м’яса, а при середньому та високому ступені - має сумнівну якість. В статье приведена оценка качества и безопасности свинины при эхинококозе. Органолептические показатели, а именно внешний вид, цвет, запах, консистенция. Химический состав мяса здоровых и инвазированых свиней, определено содержание влаги, сухих веществ, золы, протеина, жира, содержание гликогена, триптофана, оксипролина и белково-качественного показателя. А также обоснована ветеринарно-санитарная оценка мяса свиней при эхинококозе. Согласно физико-химических показателей можно сделать вывод, что мясо полученое от животных с низкой степенью эхинококозной инвазии, отвечает показателям качественного мяса, а при средней и высокой степени – имеет сомнительное качество.
Опис: There is an estimation of quality and safety of pork with ehinococos in the given article. Sensory char- acteristics including appearance, colour, smell, consistence. Chemical structure of meat from healthy and invasive pigs, in particular liquid formula, non – productive materials, calx, protein, fal, animal starch, tripto- fane, oxiprolin and albuminois are defined. And also substantial veterinary-sanitary test of pork with echinococos is given. According to physical – chemical quotient can be considered that meat taken from animals with lov level of echinococos invasion is the same as in qualitative meat, and within medium and high level has doubtful quality.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/641
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
22.pdf378,5 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок