DSpace Eлектронний репозиторій Сумського НАУ
 

Sumy National Agrarian University >
Дипломні роботи >
Харчових технологій >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/5390

Назва: Удосконалення технології напівфабрикату сирного кисломолочного для виробництва вареників лінивих
Інші назви: Совершенствование технологии полуфабриката творожного для производства вареников ленивых
Perfection of the technology of curd cheese for the production of lazy dumplings
Автори: Костюченко, Віра Володимирівна
Костюченко, Вера Владимировна
Kostyuchenko, Vera Vladimirovna
Ключові слова: напівфабрикат сирний кисломолочний
модельна система
сир кисломолочний нежирний
полуфабрикат творожный
модельная система
творог нежирный
semi-finished curd
model system
low-fat curd
Дата публікації: 2018
Видавець: Сумський національний аграрний ун-т
Бібліографічний опис: Факультет харчових технологій ; наук. керівник Ф. В. Перцевой
Короткий огляд (реферат): В роботі визначено технологічні та економічні аспекти виробництва кулінарної продукції на основі сиру кисломолочного, проведено аналіз сучасних технологій кулінарної продукції на основі сиру кисломолочного з використанням рослинної сировини, розглянуто перспективи застосування ядра соняшникового насіння в технології вареників лінивих. Науково обґрунтовано вміст основних рецептурних компонентів у складі напівфабрикату сирного кисломолочного, вивчено вплив технологічних факторів на властивості модельної системи напівфабрикату сирного кисломолочного. Розроблено технологічну схему виробництва та рецептурний склад напівфабрикату сирного кисломолочного, а також вареників лінивих на його основі. Розроблено проект нормативної та технологічної документації. Ефективність прийнятих рішень підтверджено економічними розрахунками. В работе определены технологические и экономические аспекты производства кулинарной продукции на основе творога, проведен анализ современных технологий кулинарной продукции на основе творога с использованием растительного сырья, рассмотрены перспективы применения ядра подсолнечных семян в технологии вареников ленивых. Научно обосновано содержание основных рецептурных компонентов в составе полуфабриката творожного, изучено влияние технологических факторов на свойства модельной системы полуфабриката творожного. Разработана технологическая схема производства и рецептурный состав полуфабриката творожного, а также вареников ленивых на его основе. Разработан проект нормативной и технологической документации. Эффективность принятых решений подтверждена экономическими расчетами.
Опис: In the paper, technological and economic aspects of the production of culinary products based on cottage cheese are determined, an analysis of modern culinary production technologies based on cottage cheese with the use of vegetable raw materials is made, prospects for the application of a kernel of sunflower seeds in the technology of lazy vareniki are examined. The content of the main recipe components in the curd cheeses has been scientifically substantiated, the influence of technological factors on the properties of the model system of the cottage cheese semi-finished product has been studied. The technological scheme of production and the recipe composition of the semi-finished curd cheese, as well as vareniki lazy on its basis, is developed. A draft of normative and technological documentation has been developed. The effectiveness of the decisions taken is confirmed by economic calculations.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/5390
Розташовується у зібраннях:Харчових технологій

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
Костюченко В. В. Диплом.pdf2,64 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок