DSpace Eлектронний репозиторій Сумського НАУ
 

Sumy National Agrarian University >
Дипломні роботи >
Харчових технологій >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/5310

Назва: Удосконалення технології виробництва альбумінних сирів
Інші назви: Усовершенствование технологии производства альбуминный сыров
Improvement of production technology of albumin cheeses
Автори: Майковська, Ірина Михайлівна
Майковская, Ирина Михайловна
Maikovskaya, Irina Mikhailovna
Ключові слова: молочна сироватка
сироваткові білки
незамінні амінокислоти
молочная сыворотка
сывороточные белки
незаменимые аминокислоты
whey protein
whey proteins
essential amino acids
Дата публікації: 2018
Видавець: Сумський національний аграрний ун-т
Бібліографічний опис: Факультет харчових технологій ; наук. керівник Ю. В. Назаренко
Короткий огляд (реферат): З огляду на високу біологічну цінність сироваткових білків, доцільно використовувати їх як білкову основу при розробці продуктів для лікувально-профілактичного харчування та продуктів спеціального призначення. Це дозволить значно поповнити існуючий асортиментний ряд високоякісними і недорогими функціональними продуктами, підвищити рентабельність виробництва, зменшити забруднення довкілля, збільшити ресурси повноцінних продуктів харчування. До таких продуктів відноситься і альбумінова маса, що представляє собою термокоагульовані сироваткові білки. У звязку з цим при розробці та виконанні досліджень даної магістерської роботи, нами було вирішено обґрунтувати доцільність виробництва нових видів альбумінових сирів виготовлених з ретентату. Учитывая высокую биологическую ценность сывороточных белков, целесообразно использовать их как белковую основу при разработке продуктов для лечебно-профилактического питания и продуктов специального назначения. Это позволит значительно пополнить существующий ассортиментный ряд высококачественными и недорогими функциональными продуктами, повысить рентабельность производства, уменьшить загрязнение окружающей среды, увеличить ресурсы полноценных продуктов питания. К таким продуктам относится и альбуминов масса, представляющая собой термокоагульовани сывороточные белки. В связи с этим при разработке и выполнении исследований данной магистерской работы, нами было решено обосновать целесообразность производства новых видов альбуминовых сыров изготовленных из ретентат.
Опис: Given the high biological value of serum proteins, it is advisable to use them as a protein basis in the development of products for therapeutic and prophylactic foods and special-purpose products. This will significantly increase the existing assortment range of high quality and inexpensive functional products, increase the profitability of production, reduce environmental pollution, increase the resources of high-quality food products. These products include albumin mass, which is a thermocoagulated whey protein. In connection with this, when developing and conducting research on this master's work, it was decided to substantiate the expediency of producing new types of albumin cheeses made from the retentate.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/5310
Розташовується у зібраннях:Харчових технологій

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
Майковська І. М. Диплом.pdf3,08 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок