DSpace Eлектронний репозиторій Сумського НАУ
 

Sumy National Agrarian University >
Наукові праці >
Статті, тези доповідей >

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/3543

Назва: Сучасні міжнародні методи оцінки мікробіологічної безпечності свинини
Інші назви: Современные международные методы оценки микробиологической безопасности свинины
Modern international methods for assessing microbiological safety of pork
Автори: Касянчук, В. В.
Бергілевич, О. М.
Кустуров, В. Б.
Касянчук, В. В.
Бергилевич, А. Н.
Кустуров, В. Б.
Kasianchuk, V. V.
Berhilevych, O. M.
Kusturov, V. B.
Ключові слова: туші свиней
мікробіологічні критерії
відбір проб
туши свиней
микробиологические критерии
отбор проб
carcasses of pigs
microbiological criteria
sampling
Дата публікації: 2016
Видавець: Харківська державна зооветеринарна академія
Бібліографічний опис: Касянчук В. В. Сучасні міжнародні методи оцінки мікробіологічної безпечності свинини [Електронний ресурс] / В. В. Касянчук, О. М. Бергілевич, В. Б. Кустуров // Проблеми зооінженерії та ветеринарної медицини : збірник наукових праць. - Сер."Ветеринарні науки". - Вип. 32. – Ч.2. - Х. : Харківська державна зооветеринарна академія, 2016. - С. 190 – 195.
Короткий огляд (реферат): У статті проаналізовано сучасні міжнародні вимоги до контролю мікробіологічної безпечності свинини. Встановлено, що вітчизняні вимоги відрізняються у стратегії відбору проб та методах відбору проб, а саме згідно міжнародних вимог відбір проб для контролю на відповідність мікробіологічним критеріям проводиться виробником на основі наукової оцінки ризику, відбір проб проводиться у встановлених місцях на поверхні туші, обов’язково визначається тренд результатів досліджень. Ці вимоги на Україні ще необхідно впроваджувати. В статье проанализировано современные международные требования к контролю микробиологической безопасности свинины. Установлено, что отечественные требования отличаются в стратегии отбора проб и методах отбора проб. Отличия международных требований заключаются в том, что отбор проб для контроля на соответствие микробиологическим критериям проводится производителем на основе научной оценки риска, отбор проб проводится в установленных местах на туше и обязательно определяется тренд результатов исследований.
Опис: The article analyzes modern international requirements for monitoring the microbiological safety of pork. It was found that local Ukrainian requirements are different in sampling strategies and sampling methods. Differences between international requirements is that the sampling for the control of compliance with microbiological criteria carried out directly by the manufacturer on the basis of scientific risk assessment. In addition, the sampling is performed at fixed locations on land and necessarily determined by the trend of the results of research carried out for the results of corrective measures in the processing of pig carcasses.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/3543
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:

Файл Опис РозмірФормат
Касянчук В. В. Сучасні міжнародні методи.pdf324,25 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити

Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

 

Valid XHTML 1.0! Програмне забезпечення DSpace Авторські права © 2002-2005 Массачусетський технологічний інститут та Х’юлет Пакард - Зворотний зв’язок